Gyógyszer

Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy 9 hónapja szedem a Gestomix 20 nevezetű fogamzásgátlót és a 8.nap most lett volna vasárnap, azaz 29-én, de anyagi okok miatt nem tudtam elkezdeni szedni a gyógyszert. Hány nap csúszás fér bele a következő levél elkezdéséig? Van a csúszásból valami gond? Vagy el se kezdjem szedni a következő menstruációmig? Nem történt azóta közösülés... Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

Ha 12 óránál rövidebb időn át felejtette el bevenni a tablettát, a terhesség elleni védelem még nem csökkent. Vegye be a tablettát, amint az eszébe jut, és a következő tablettát a megszokott időpontban vegye be.

- Ha 12 óránál hosszabb időt késlekedett a tabletta bevételével, a terhesség elleni védelem csökkenhet. Minél több egymást követő tablettát hagyott ki, annál nagyobb a terhesség elleni védelem gyengülésének veszélye.

Kiegészítő védekezést alkalmazni tanácsos.

72 órán túl már teljesen megszakad a védőhatás.

Kérdés: 2012. augusztus 01., 13:21; Megválaszolva: 2012. augusztus 02., 20:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...