Lehet klimax?

Tisztelt Doktor Úr! Sokféle és hosszú évek óta tartó nőgyógyászati problémák miatt az orvosom a méhem eltávolítását javasolja. Azt szeretném tudni, a műtét után is jelentkezhetnek klimaxos tünetek? Mindenképp muszáj majd valamilyen hormon készítményt szedni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel és tisztelettel: "fagi"

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászat témában

A klimaxos tünetek nem a méh, hanem a petefészkek eltávolításával vannak összefüggésben, hiszen azok termelik a hormonokat. Hogy ezek is el lesznek-e távolítva, arról kérdezze meg a nőgyógyászt! Ha igen, hormonpótlás lehetséges.

Kérdés: 2012. július 28., 23:13; Megválaszolva: 2012. július 29., 15:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...