Lehet klimax?

Tisztelt Doktor Úr! Sokféle és hosszú évek óta tartó nőgyógyászati problémák miatt az orvosom a méhem eltávolítását javasolja. Azt szeretném tudni, a műtét után is jelentkezhetnek klimaxos tünetek? Mindenképp muszáj majd valamilyen hormon készítményt szedni? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Üdvözlettel és tisztelettel: "fagi"

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza nőgyógyászat témában

A klimaxos tünetek nem a méh, hanem a petefészkek eltávolításával vannak összefüggésben, hiszen azok termelik a hormonokat. Hogy ezek is el lesznek-e távolítva, arról kérdezze meg a nőgyógyászt! Ha igen, hormonpótlás lehetséges.

Kérdés: 2012. július 28., 23:13; Megválaszolva: 2012. július 29., 15:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Ma voltam nőgyógyásznal és azt mondták hogy petezsák nagysága 8, 41mm de bal o.on 33×35mm vékony falú echomentes képlet! Ezt szeretném tudni hogy...
Miért?
Szia! Én Magyarországon lakom és aszt szeretném kérdezni hogy 14 éves koromtól nem rendszeres a menstruációm, és hozzá téve rendszeres...
Loop konizáció
Tisztelt Doktor Úr! A héten terveznek nálam loop konizációt, a leleteim a következőek voltak: 2015. December - Cin II HSIL 2016. Február - Cin II...
Kinöves, csomó intim zónában
Kedves doktorúr/ doktornő! Néhány napja a hüvelyem végénél kívül, majdnem a gát részen, a kisajak végén, abból kinőve egy viszonylag...
Mit jelent?
Tisztelt Doktor! 48 éves 3 gyermeket szült nő vagyok.Soha nem volt semmilyen nőgyógyászati problémám.Ezidáig a Marvelont szedtem, mely mellett mindig...