Női probléma

Másfél éve érzek fájdalmat, égő érzést a szeméremtestnél, hüvelybemenetnél! Ülés, szexuális eggyütlétkor is fájdalmas! Voltam nem egy nőgyógyásznál, még urulógiára is elküldtek! Mikrobiológiai vizsgálatokat végeztek, ezek negatívak, vizelettenyésztés is volt szintén negatív, kismedence MR vizsgálaton is voltam, ott sem mutatott ki semmi elváltozást! Némelyik orvos hüvelygyulladásra gondolt! jódos kúpot, antibiotikumokat nem egyszer kaptam! de nem segített! Volt egy Bartolini cysta-m másfél éve, ami gyógyszeres kezelésre visszahúzódott! az után jelentkeztek nálam ezek a fájdalmak! nem tudom van e összefüggés ez között! Az orvosok semmit nem mondanak! Most olvastam erről a Vulvodyniáról! Leheteséges h ez a probléma áll fenn nálam! Akkor ezt meg sem lehet állapítani hogy ez a problémám? És ha igen, ez elmúlik valaha vagy ezzel együtt kell élni? Van rá valami gyógymód? Olvastam hogy még a hormonok is okozhatják! mielőtt jelentkezett volna nálam ez a probléma! 1-2évig át 3-4 féle fogamzásgátlót is szedtem! Nem tudom h akkor most ez is összefügghet e ezzel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászat témában

Kedves Kérdező! Elméletben nem látva a beteget nehéz hozzászólni egy felszines, egyszerű de mégis nagyon kellemetlen panaszhoz. Számos felvetésséből a korábbi hormonális fogamzásgátlás nem függ össze ezzel. A Barthollin ciszta konzervatívan gyógyulva, hacsak nem okozott hegget, szintén nem. A vulvodynia egy elkent összefoglaló megjelölése egy szeméremtáji fájdalomnak, nem önálló kórkép. Felmerül égő érzés e tájon rejtett cukorbetegségnél, amit egy vérvétel ki tud zárni. Mindenképpen megpróbálható Ovestin vagy Estrocad krémes bekenés reggel-este az érintett területre, esetleg a hüvelybemenetbe néhány centimétere. Ne féljen fiatal korában attól, hogy nem fog megszabadulni apanasztól.

Kérdés: 2012. július 22., 17:52; Megválaszolva: 2012. július 24., 12:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?