Barna folyás

Tisztelt Doktornő/Úr! Problémám az alábbi: 32 éves vagyok, 3, 5 hónapja nem élek szexuális életet. Idén márciusban már nem használtam fogamzásgátlót, előtte évekig, legutóbb Nuvaringet kb 4-5 évig. Abbahagyása után 1alkalommal éltem szexuális életet (gumival védekezve) és utána normálisan jelentkezett a menstruációm áprilisban, májusban, azonban júniusban 1 hétig tartott, utána barna folyással, júliusban igaz 4 napig, de számomra szokatlanul, meglepően bő vérzéssel járt. (Június 29-július 2) Az utolsó menstruációm elmúlta után egy héttel (július 9) barna folyás jelentkezett 3-4 napig, a tisztasági betéten barna volt, a toalettpapír viszont pirosas, több alkalommal is észrevettem, hogy kis 2-3 cm hosszú, barnás hártyaszerű darabok távoztak. Tegnap nem volt elszíneződés, ma (július 14) azonban megint van. Fájdalmam nincs, vérvételen voltam júniusban és minden normális volt. PAP teszten is voltam márciusban, negatív lett az eredmény. Mi okozhatja ezt? Lehet hormonális probléma a fogamzásgátló abbahagyása miatt vagy más rendellenesség lehet az oka? Mennyi idő telik el a fogamzásgátló elhagyása után mire "beáll a rend"? Köszönöm válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza barna folyás témában

Kedves Kérdező! Évekig tartó fogamzásgátló szedés után nem ritka a vérzészavar, ezért nőgyógyászati vizsgálat indokolt ciklusbeállítás céljából.

Kérdés: 2012. július 14., 12:49; Megválaszolva: 2012. július 16., 14:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...