hyperplasya endometril

Évek óta ezzel problémával küzdök.gyermekem még nincs és nem tudom, hogy lehetne amikor 1 honapbol 3 hetet vérzek! 6 kaparáson vagyok tul a szövettan mindig hyperplasya endometrilt igazol! Most hétvégén sürgősséggel szállitottak kórházba és azonnali küretet végeztek! Erősen véreztem és a vérzés nem állt el! segitséget kérek! Sem fizikailag, sem lelkileg nem birom már! Honaprol, honapra rosszab az állapotom! kérem segitsenek!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A kóros méhnyálkahártya curettage segítségével történő eltávolítását követően a kiváltó ok megszüntetése szükséges. Folliculus persistens /tüszőrepedés hiánya/ esetén ovuláció indukció /peteérés létrehozása/, kombinált fogamzásgátló tabletták, vagy progesztin ciklus második felében történő szedésével lehet a panaszokat megszüntetni és a hyperplasia kiújulását megakadályozni. Ösztrogént termelő daganat esetén az adott daganattípusra előírt protokollok alapján járunk el.

Gyógyulási kilátások: a hyperplasia többnyire meggyógyul. Menopausa után viszont fokozódik az atípusos hyperplasia, az endometrium carcinoma veszélye.

Kérdés: 2012. július 10., 12:08; Megválaszolva: 2012. július 10., 20:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok