hormonális vérvétel eredménye

Tisztelt dr Nő/Úr! A menstruáció utáni vérezgetés miatt mentem orvoshoz és mert babát is szeretnénk. Elküldött hormonális vérvételre. A ciklusom 21. napján voltam vérvételen (egyszeri) . Eredménye: Prolactin1282mU/l ref.tartománya: 25-629 LH: 9, 88U/l ref.tart.: 0, 9-9, 33 Progesteron: 41, 3nmol/l ref.tart.: 3, 82-50, 56 estradiol: 633pmol/l ref.tart.: 77-1145 testosteron: 3, 5nmol/l ref.tart.: 045-3, 75 Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet ilyen magas a prolactin eredménye? Babát szeretnénk. Ez mennyire befolyásolja a teherbeesést? Milyen további vizsgálatok várhatók? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A leírt hormonvizsgálat eredmény peteérést mutat.

A magas prolactin a peteérést gátolhatja.

Javaslom ismételt prolactin vizsgálat végzését a ciklus 21.napján.Emelkedett érték esetén javasolt

okának kivizsgálása: egyéb laborok, koponya rtg.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. július 04., 19:49; Megválaszolva: 2012. július 06., 21:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Jónapot! Szeretnék érdeklődni, hogy a Mistral fogamzásgátló tabletta okozhat magas kortizol szintet? Az én reggeli értékem 1040nmol/l.. Voltam...
Menstruációs panasz
Tisztelt Dr. Szalóczy Péter! Nekem olyan problémám van, hogy egy héttel hamarabb jött meg a menstruációm. Egy-két nappal tovább is tartott, mint...
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Kedves Dr ur! Lassan 5eve hogy szedek Yasminelle tablettat, azonban az utobbi hetekben gombas fertozes miatt nogyogyasz felirasara szedtem Diflucant illetve...
Egyéb készítmények hatása a...
Tisztelt Doktor Úr! A napokban arcüreggyulladás miatt antibiotikumos kevert orrcseppet kaptam. Illetve aranyeres panaszok miatt Reparon vagy Hemorid...
Tabletta miatt lehet?
Tisztelt Doktornő! Március 2-án kezdtem el Ditinell fogamzásgátló tablettát szedni. Tehát ez az első hónapom, ezelőtt nem szedtem más fajtát...