hormonális vérvétel eredménye

Tisztelt dr Nő/Úr! A menstruáció utáni vérezgetés miatt mentem orvoshoz és mert babát is szeretnénk. Elküldött hormonális vérvételre. A ciklusom 21. napján voltam vérvételen (egyszeri) . Eredménye: Prolactin1282mU/l ref.tartománya: 25-629 LH: 9, 88U/l ref.tart.: 0, 9-9, 33 Progesteron: 41, 3nmol/l ref.tart.: 3, 82-50, 56 estradiol: 633pmol/l ref.tart.: 77-1145 testosteron: 3, 5nmol/l ref.tart.: 045-3, 75 Az lenne a kérdésem hogy mitől lehet ilyen magas a prolactin eredménye? Babát szeretnénk. Ez mennyire befolyásolja a teherbeesést? Milyen további vizsgálatok várhatók? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A leírt hormonvizsgálat eredmény peteérést mutat.

A magas prolactin a peteérést gátolhatja.

Javaslom ismételt prolactin vizsgálat végzését a ciklus 21.napján.Emelkedett érték esetén javasolt

okának kivizsgálása: egyéb laborok, koponya rtg.

Kérdés: 2012. július 04., 19:49; Megválaszolva: 2012. július 06., 21:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?