Veszélyes-e a mióma?

Tisztelt doktor Úr/Nő olyan kéréssel fordulnák önhöz hogy 2008-ban egy hasi ultra hangon találtak nálam egy miómát ami akkor 6, 7-5, 6 cm-es volt 2009-ben nem találtak ultra hangon semmit és 2011-ben sem volt látható semmi most 2012-ben voltam nőgyógyásznál és közölték velem hogy miómám van ami most 6, 5-6, 00cm de hogy ezzel mi a te endöm azt nem közölték szeretném a műtétet el kerülni abban kérném a tanácsát hogy meg tudjam hogy ez a nagyság veszélyes-e vagy valamilyen gyógykezeléssel a műtétet meg úszhatom. válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza mioma témában

Azt, hogy az először észlelt myoma két évre megszűnt volna az nem valószínű.

A meghatározó kezelésében milyen panaszt okoz.

A mióma kezelése

A mióma kezelésében indokolatlanul gyakran végeznek műtétet. Műtétre lehet viszont szükség az alábbi esetekben:

jelentős méretű (férfiökölnyi) mióma

rosszindulatú elfajulás (méhizom-szarkóma) gyanúja (az összes eset kevesebb, mint 1%-a)

környező szervek összenyomását okozó daganat

más módon nem kezelhető tünetek, különösen rendszertelen és erős vérzések, valamint fájdalom esetén.

Kérdés: 2012. július 02., 11:38; Megválaszolva: 2012. július 02., 20:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?