rendszertelen, kimaradó menstruáció

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr, 14 évesen jött meg a menstruációm, pár hónapig rendszeresen, majd egyre rendszertelenebbül, esetenként több hónapra kimaradt.2-3 éve pár hónap alatt 56 kg-ról 46 -ra fogytam diétával.Jelenleg 50 kg vagyok és 165 cm. A fogyókúra miatt szintén elmaradt a havi vérzésem, majd megjött 1-2 hónapig (kevés) és kb 5 hónapig semmit vagy barna, minimális folyást tapasztaltam a menstruáció ideje alatt. Eleinte arra fogtam, hogy még nem állt be, stresszes vagyok, majd a diéta. Áprilisban voltam nőgyógyásznál, aki csak hasi ultrahanggal vizsgált, mivel nemi kapcsolatom még nem volt.Ekkor már több hónapja nem jött meg és azt mondta, a méh nyálkahártya nagyon vékony, csíkszerű, de szervi elváltozás nincs. Hormonvizsgálatra küldött, ahol az alábbi eredményeket mutatták ki: Luteinizáló horm.: 21.75 IU/L Follikus stimuláló horm.: 9.17IU/L Prolaktin: 170.0mIU/L Ösztradiol: 209.1pmol/l Progeszteron: 3.28 nmol/l Tesztoszteron: 1.57nmol/l * DHEA-S: 10.14umol/l Ezt az orvos rendben találta és Norcolut gyógyszert írt fel 10 napra, napi 2-t. Mielőtt a gyógyszert kiváltottam, spontán megjött a menstruációm, kb 3 napig tartott kisebb intenzitással. A 16.naptól szedtem ezért a gyógyszert.Viszont ezt követően nem jött meg, a 30-31. napon nagyon minimális vérzésem volt (csak tisztasági betétet használtam) . Azóta ismét semmi, előfordult, hogy reggel nagyon halvány barnás folyásom volt. 1 hete az ultrahangon ismét vékony volt a nyálkahártyám. A kimaradó vérzések miatt nehéz megállapítani, hogy a vérvétel melyik fázisban volt, de a vérvételhez képest 17. napon jött meg (30-31 napos ciklus) .Felvetődött a PCO, kifejezett szőrösödést nem tapasztalok, de sötét bőrű (szőrű) vagyok, a kezemen és arcomon is gyantáztatok, de nem intenzívebb mint volt.Zsíros bőröm van, inkább miteszeres mint pattanásos, 1-2 pattanás is előfordul.Raynaud szindrómám van, ezért fogamzásgátló elvileg nem ajánlott (érbetegség? ) . Nem kaptam gyógyszert, mivel 6 hónap kimaradás a kóros, várunk. Mi lehet a baj? Mit javasol? Köszönettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza vérzészavar témában

Kedves Kérdező! Vérzészavara miatt folyamatos nőgyógyászati ellenőrzés szükséges.Egy hormoneredményből nem lehet messzemenő következtetést levonni, egy ciklus több alkalommal levett hormoneredménye szükséges.

Kérdés: 2012. július 01., 21:54; Megválaszolva: 2012. július 02., 15:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés