Hüvelyi méheltávolítás

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 59 éves nő vagyok, pár szóban leírnám az ultrahang eredményét: Kis uterus szabad környezetben. Erőlködés nélkül a szeméremrésben mutatkozó portio, boltozata simult. Záródott nyakcsatorna. Jav.: hüvelyi méheltávolítás. Endometrium: 3 mm Bal ovarium: 24 x 20 mm Jobb ovarium: 27 x 16 mm Érdeklődni szeretnék, hogy Ön egyetért-e az orvosom javaslatával és Ön lát-e esetleges bármilyen más megoldást mindamellett, hogy a vizsgálatok alapján a petefészkek és a méh egészséges. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A panasza döntő jelentőségű az esetleges műtéti javaslatban.

A méhsüllyedése miatt javasolták a műtétet.

A legtöbb érintett hölgy panaszként a tipikusnak nevezhető idegentest érzést a hüvelyben, az álló helyzetben jelentkező húzó, derék vonalában is kiható fájdalmat, illetve az un. „kiesési érzést” említi, mely lépcsőzésnél, futásnál jelentős panaszt okoz. A kellemetlenség nem csak fizikai jellegű, hanem komoly pszichikai panaszokban is megnyilvánulhat, annál is inkább, mivel nagyon sok beteg, többek között, a szexuális érintkezés drasztikus minőségi romlásáról is beszámol. Sokan érzik úgy, hogy a betegség női mivoltukat, önértékelésüket rombolja.

Kérdés: 2012. június 26., 18:01; Megválaszolva: 2012. június 28., 14:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma