Barna, túrós folyás!

Tisztelt Doktor Nő/Úr! A problémám a következő! Utolsó menstruációm június 8.án volt. Két napja barna, túrós, szagtalan folyásom van, a derekam fáj, néha enyhe alhasi fájdalmam is van. Már nem vagyok szűz, azonban már több, mint egy éve nem élek szexuális életet. A menstruációm pár nap eltéréssel, de rendszeresen megvan, nincs vele probléma. 2-3 hete szintén fájt a derekam, illetve barna volt a vizeletem, elmentem a háziorvoshoz, aki ciprofloxacint írt fel, azonban a felírt adagot nem szedtem be, ugyanis szörnyű fejfájást okozott. Azt mondta az orvos vér van a vizeletemben attól barna, azonban laborvizsgálatra nem küldött el. A mostani barnás, túrós folyás mennyisége nem sok. A jobb oldali medencecsontom feletti terület érzékeny, olyan mintha izomlázam lenne. Főiskolára járok, most van a vizsgaidőszak, ebből kifolyólag nyílván feszült is vagyok. Tervezek meglátogatni egy szakorvost, ám a vizsgák miatt szomorú, de az időm nem engedi meg, de a jövő héten mindenképp elmegyek, viszont szeretném tudni, hogy mégis miylen alternatívák lehetnek?! Kérem tisztelettel, hogy segítsen, a leírt tünetek alapján, miylen lehetőségek merülhetnek fel? Mi lehet a bajom? Hogyan kezelhetőek ezek a problémák? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Renáta

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hüvelygyulladás témában

Kedves Renáta! Mielőbb tisztázza állapotát szakorvosi vizsgálattal. Az elmondott tünetek ugyanis sokféle esetleges betegséget jellemezhetnek. A véres vizlet egyszerű bakteriális hólyaghurutnak gyakori jele, ez antibiotikumos kezeléssel 2-3 nap alatt helyrejön. Kár, hogy nem szedte a felírt gyógyszert, de esetleg másikat jó lenne szedni még, ha a vizeletben genny, vagy vér mutatkozna laborvizsgálattal, úgy mindenképp! A túrós váladék gombás hüvelyfertőzére utalna, ezt egyszerű vizsgálattal diagnosztizálni, és gyógykezelni lehet. De az alhasi fájdalma, főleg a jobb oldalon felveti a vakbél izgalom gyanúját is, amit mndenképpen ki kéne zárni. Ha már felkeres egy nőgyógyászt, egy hüvelyi ultrahang vizsgálat bizonyíthatná, hogy a hólyagon kívül nincs hiba a kismedencéjében.Ha lehet, ne várjon ezzel vizsgái végéig.

Kérdés: 2012. június 26., 15:52; Megválaszolva: 2012. június 27., 10:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam