Terhesség?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Félelmem odáig fajult, hogy kénytelen vagyok szakértőhöz folyamodni. Lassan két éve élek nemi életet viszont a legutóbbi alkalom során először hatalmas "baleset" történt. Aktus során a védekezéshez használt óvszer elszakadt (lehetséges, hogy saját hibám, mivel mindig a legjobb minőségre törekszem) Amint észleltük az esetet (hozzávetőlegesen kevesebb mint fél perc után) félbe szakítottuk a szeretkezést és felajánlottam barátnőmnek a nőgyógyászatot, illetve esetleges sürgősségi tabletta bevételét, viszont ő ezt a lehetőséget megtagadta, mondván, hogy ne aggódjak nem történik majd baj. Annak ellenére, hogy azt tanácsoltam neki gondolja át amit mondott, hajthatatlan maradt.Nos ő aznap menstruációs ciklusának 15.napjában tartott. Ejakuláció nem történt.Viszont hiába tanácsolta, hogy ne aggódjak (amit a jelenlétében be is tartok, hiszen nekem kell magabiztosnak maradnom bármilyen esetben) viszont ennek ellenére nagyon aggódom. Nagy az esélye, hogy beüt a "baj"? Előre is köszönöm válaszát!

Dr. Szalóczy Péter válasza teherbe esés témában

Kedves kérdező! Nagy eséllyel annak ellenére, hogy az együttlét a l5. napon történt, amikor még lehetséges a fogantatás, de a tény, hogy ejakuláció nem történt, valószínűsíti, hogy nem kell aggódnia. Elvben előfordulhat, hogy ez előváladék is tartalmazhat kóbor spermiumokat, erre utal a megszakításosan közösülők között nagyritkán bekövetkező terhesség. Majd a 10-12 nap múlva megérkező menstruáció egyértelmüsíti, hogy nem történt igazán baleset. Ha százalékosan jósolnék, amit nem szoktam, most 95 %-ot adnék arra, hogy nem történt baj. Nyugi!

Kérdés: 2012. június 25., 11:38; Megválaszolva: 2012. június 27., 10:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
irritábilis hólyag
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. 8 hónapja derült ki, hogy irritábilis hólyag szindrómám van, amely hol előjön, hol elmúlik, kb. másfél havonként....
Teherbeesés
Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Babát tervezünk és ebben a hónapban abbahagytam a tabletta szedését, a nőgyógyászom javaslatára még védekezünk...
lehet baba?
Üdvözlöm! 30 éves vagyok, és nyakig benne vagyunk a párommal a baba-projektben. Kérdésem az lenne, hogy ha menzeszem vége utáni 2.3. és 5. napon...
Endokrin betegségek mellett terhesség
Tisztelt Szakértő! Kb. 6-7 éve derült ki, hogy hormontermelés zavara miatt rendszertelen a vérzésem. Majd a pajzsmirigy működésével is gondok...
Nem esek teherbe
Kedves doktornő! párommal 2 éve szeretnénk kisbabát de sajnos nem sikerült még eddig! nem tudom hogy velem van e baj vagy a párommal az orvosok...