HPV elleni védőoltás - hogy kaphattam el?

Lehet, hogy Condylomám van a tünetek stimmelnek orvosnál még nem volt. Ha jól tudom ezt a HPV vírus terjeszti. Ha megkaptam ellene a védőoltást akkor is lehet méhnyakrákom? Kecskeméten hol tudják eltávolítani a condylomát és mennyibe kerül? 2 éve élek szexuális életet, de csak egy emberrel feküdtem le, neki nincsenek ilyen problémái, akkor mégis, hogy kaphattam el?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza condyloma témában

A humán papillómavírus okozta condyloma az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint évente 30 millió embert érint világszerte. A jóindulatú betegség időben kezelhető, ennek hiányában azonban akár rákos elváltozásokat is okozhat.

A condyloma előjelei és kezelése

A leggyakoribb nemi szervi betegség

Évente több százezren fordulnak orvoshoz a leggyakoribb nemi betegség gyanújával.

A condylomát, vagy régies nevén a hegyes függölyt többek között a méhnyakrákért is felelős humán papillómavírus okozza. A HPV 6-os és 11-es típusa elsősorban szexuális érintkezés útján terjed, és a dörzsölés során keletkezett aprócska sérüléseken keresztül jut be a szövetekbe. A sejtekbe épülve hosszabb-rövidebb ideig nyugvó állapotban marad, majd lassan szaporodásnak indul. A vírus terjedése a sejtek között nem jár pusztulással, ezért az immunrendszer nem is érzékeli a kórokozó jelenlétét.

Nőgyógyászaton vagy bőrgyógyászaton megfelelő kezelésre van lehetőség.

Kérdés: 2012. június 21., 09:13; Megválaszolva: 2012. június 23., 18:19
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma