Mi okozhatja a kisjak sérülését?

Tisztelt Doktornő, Doktor úr! Pár hónapja rendszeresen visszatérő problémám, hogy a kisajkam és a nagyajkam határán (igazából pontosan a két ajak határán) 1-2 milliméteres, vágás szerű csík jelenik meg, általában változó helyen, de többnyire a gáthoz közel. A vágás nem hegszerű, és vörösességet, gyulladást sem tapasztalok körülötte. Érintésre a vágás csípően fáj, és a környékén a bőr (egy kb. 2 forintos nagyságú foltban) száraz, kissé repedezett. Enyhén viszket is néha. Egyébként az, hogy mikor jön elő, teljesen változó, eddig nem tudtam rendszerességet megfigyelni benne. A tünet csak 1-2 napig tart, utána magától elmúlik. Egyébként 4 éve vagyok párkapcsolatban, és mindig óvszerrel védekezünk a párommal. Februárban voltam teljes kivizsgáláson a nőgyógyászomnál, ezek a tünetek akkor nem voltak ugyan jelen, de korábban egy héttel még igen. Hüvelykenetet vett, mindent rendben talált. Egyébként nem hordok tangát, az intim higiéném is rendben van (legalábbis szerintem; a hüvelyt csak vízzel öblítem le) , pamut alsóneműt hordok. A kérdésem, hogy mi lehet a problémám, milyen betegségre utaló tünetek ezek? Lehetséges, hogy valamiféle allergia a kiváltó ok? (Lehet, hogy viccesen hangzik, de kifejezetten gyanakszom egy bizonyos vécépapírra.)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászat témában

Kedves Kérdező! Az allergia nagyobb felületen jelentkezne. A leírt elváltozás nem ritka a praxisban. Okozója valamilyen egyszerű bakeriális vagy gombás kórokozó, amelyik az összefekvő felületek védelmében elszaporodik körülírt helyen. Ha érzi a jelentkezését az elváltozásnak, nyomjon az ujjbegyére egy centis csíkokat Pimafucort krémből és valamilyen antibiotikus krémből, / Dalacin, Teterán, Gentamycin stb./ és kenje be az elváltozást és közvedtlen kötnyékét. A kiújulás megelőzésére használjon toilette-ként valamilyen intim külső mosdószert, / pl. Lactacid/ ezekből a patikus több félét is tud ajánlani.

Kérdés: 2012. június 14., 15:10; Megválaszolva: 2012. június 17., 11:11
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma