Terhességmegszakítás után

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 3 hete volt abortuszom, 2 hétig véreztem (barnás, enyhe pirosas vérzés) , majd elmúlt, ezt felváltotta erős sárgás folyás. Miután a vérzés elmúlt fel is kerestem egy nőgyógyászt, aki megvizsgált, és azt mondta minden rendben van, viszont mindenképp végezzek el egy terhességi tesztet. Arról sajnos nem tájékoztatott, hogy minek kell, mivel eléggé lekezelően bánt velem, meg sem kérdeztem, és a műtétet végrehajtó orvos sem mondta, hogy tesztet kellene csinálnom. A problémám viszont az, hogy 3 hét után újra el kezdtem vérezni, a menszesznél sokkal erősebben, bár alhasi fájdalmam, lázam nincs, mégis félek, hogy valami fertőzés, vagy szövődmény, és ugyanahhoz a dokihoz nem szeretnék visszamenni, ezért fordulok Önhöz. Mit kellene tennem? Normális ez a vérzés? Gondolom, ez még nem számít menszesznek, mivel úgy tudom a műtét után 5-6 hétre jön meg először. Egyébként 9 hetes terhes voltam már, amikor megműtöttek. Bármilyen gyógyszert szedhetek, ami csökkenthetné a vérzést, vagy fertőzés veszélyét? Előre is köszönöm válaszát! Üdv! Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza abortusz témában

A beavatkozás után 10-14 napig színes folyás, vérzés az normális, a vérzés mennyisége egy normális menstruációnál nem több.

Terhességi tesztre nincs szükség. A bővebb vérzés oka lehet szövődmény/gyulladás, visszamaradt terhességi szövet/, ezért szakvizsgálat és ultrahang vizsgálat tanácsos.

A normális menstruáció a beavatkozást követően általában négy-hat hétre jelentkezik.

Kérdés: 2012. június 11., 21:50; Megválaszolva: 2012. június 12., 22:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45