PCOs gyermekvállalás

Tisztelt doktor úr/nő! Tavaly novemberben abba hagytam a fogamzásgátló tablettát, mert idén augusztusban lesz az esküvőm és utána babát szeretnénk vállalni. Szerettem volna, hogy addigra kitisztuljon a szervezetemből teljesen a a gyógyszer. Amióta abba hagytam a fogamzásgátlást nem volt menzeszem, amiért februárban elmentem nőgyógyászhoz, ahol PCO szindrómát diagnosztizáltak. Voltam inzulinrezisztencián is, aminek az eredménye nagyon jó lett. A doktor úr akihez voltam azt javasolta, hogy 200-as e vitamint szedjek. Május 8-án elkezdtem szedni a Bioextra 200 E vitamint és Május 30-án meg is jött a menzeszem. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez most azt jelenti, hogy van rendesen peteérésem és teherbe tudok esni peteérést elősegítő gyógyszerek nélkül is? Válaszát előre is köszönöm szépen.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza PCO témában

Kedves Kérdező! A fogamzásgátló tablettákat azért kell 24 óránként újra bevenni, mert az alatt teljesen kiürülnek a szervzetből. A korszerű családtervezésnek is az a lényege, hogy bizonyos idejű hormonalis fogamzásgátlás befejezésével az első 1-2 ciklus fokozott fogamzóképességet jelent esetleges többszörös ovulációval. De az is adódhat, mnint Önnél, hogy lasabban indúl hosszabb működésfelfüggesztés után a petefszek funkciőója. Pontos választ arra, hogy minden rendben van-e, vérből végzett kétszeri hormonvizsgálat adn a, a középidő előtti és arra kb két hétre megismételt vérvételből, tehét a ciklus 13. és 26 napja táján. De valószínű, hogy a hosszabb teblettaszedésután az E vitamin kúra helyrehozta a hosszabb tablettaszedéstől elrenyhült petefészek működést és renszeres ciklusok mellett létrejön a terhessége. Ha ez záros időn belül nem jönne létre, végeztesse el az említett hormonvizsgélatot.

Kérdés: 2012. június 08., 20:34; Megválaszolva: 2012. június 11., 22:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma