Család alapítás

20-éves nő-nek jobb oldali petefészek daganata van. lehet-e kezelni vagy műteni kel? Lehetséges még baba? Ha jóindulatu igen ha rosz nem? Van kockázat műtét során hogy, nemlehet gyereke? Teljes gyógyulás lehetséges? Az ilyen daganat terjed? Férfi nemre fertőző? Családtagra fertőző? Öröklődő? Köszöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza petefészek témában

Kedves Kérdező!

A petefészken jó- és rosszindulatú daganatok egyaránt kialakulhatnak, a pontos típus ismerete nélkül nem lehet a kezelést és a gyermekvállalást illetően választ adni sajnos. Akármilyen daganatról is legyen szó, nem fertőző a családtagok számára, egy részüknél viszont a kialakulásra való hajlam öröklődhet, de ez is szövettani típustól függ.

Kérdés: 2012. június 05., 21:08; Megválaszolva: 2012. június 07., 10:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45