MÉHNYAKREPEDÉS

tisztelt doktornő! ma voltam rákszürésen a nőgyógyászaton.az orvos azt mondta csunya fertőzésem van mert méhnyakrepedésem van amit a szülésnél nem kezeltek rendesen és ő megplasztikázza.az a kérdésem hogy én 19évvel ezelőtt szültem és ezt miért csak most vették észre, a másik ha beleegyezem ebbe a mütétbe akkor meddig kell a kórházban lennem és mennyi a lábadozási idő.van egy 2, 5cm miómám is, és gyakran fáj a hasam, és folyásom is van de ezt úgy gondoltam a mióma okozza.5évvel ezelőtt volt egy kis mütétem egy kocsányon lógó babnagyságu kis daganatot szedtek le a méhszájamról és csináltak egy méhküretet is.akkor miért nem vették észre? köszönöm a válaszát.üdv.marianna

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászat témában

Kedves Kérdező! A szülés alkalmával keletkezhet méhszáj repedés, önnmagában ártatlan, de gyakran, mint önnél is a tágabb kapún a nyakcsatornát bélelő hám kitelepedik a hüvelyi felszinre. Ott nem tud fedő, védő feladatot ellátni, mint az odavaló laphám, ezért gyulladt lesz, váladékot termel, ez a folyásos panasz. A műtét kiviteli formájától függően három-négy napnál nem kiván több kórházi tartózkodást és egyáltalán nem viseli meg, nem kell lábadozni, de több hetes házasélet tilalommal jár. A méhszáj repedést természetesen mindíg észlelték 19 éve, de amíg rendes hám vette körül, nem kellett feltétlen megoperálni. A kis mióma ebben a méretben nem fog már gondot okozni, klkmax után nyomtalanul el fog tűnni. Ha javasolja orvosa a műtétet, nyugodtan egyezzen bele.

Kérdés: 2012. június 04., 18:43; Megválaszolva: 2012. június 05., 22:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam