Kérdés ovulációs mikroszkóp használatáról

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ovulációs mikroszkópot próbálok használni, hogy megállapítsam, mikor vagyok termékeny. A ciklusom teljesen megbízhatatlan, sosem tudom, mikor fog megjönni. Egyelőre nem igazán sikerült kitapasztalnom a mikroszkópot. Amikor napközben nézem, mindig páfrányosat látok. (Betartom, hogy előtte egy órán át nem eszem vagy iszom.) Ha reggel nézem, ébredés után, akkor pedig mindig foltos. A nap mely szakában érdemes nézni, mikor biztosabb az eredmény? Még egy fontos kérdés: kevés vagy sok nyállal érdemes nézni? Vagy teljesen mindegy? Én sokat teszek rá. (Méhnyakváladékkal nem tudok tesztelni, mert elég gyakran vagyok enyhén gombás, és az befolyásolhatja az eredményt.) Tisztelettel, Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza ovuláció témában

Az ovulációs mikroszkóp a családtervezést szolgáló eszköz, melynek segítségével minden nő otthon vagy bárhol saját maga vizsgálhatja termékeny, tehát fogamzásképes napjait. Így akár naponta figyelemmel kísérheti teljes menstruációs ciklusát, a peteérés folyamatát, az ovulációt, de a nem-termékeny napokat is. Ha éppen gyermeket szeretne, tudja mikor célszerű házaséletet élnie. Ha azonban célja éppen a terhesség elkerülése, természetesen akkor is segítségére van. Használata egyszerű: nyálat vagy méhnyakból vett cervix-váladékot kell az ovulációs mikroszkóp tárgylemezére felkenni, és a mintát 8-10 perces száradás után megtekinteni. Ha páfránylevelekre emlékeztető, szálkás képet látunk, az adott pillanatban termékenyek vagyunk, míg az amorf, körkörös formák a nem-termékeny napokat jelentik. A mikroszkóp jóval több tehát mint egyszerű ovuláció kalkulátor, hiszen segítségével a peteérés ideje, akárcsak a teherbeesés lehetséges ideje is előre megállapítható.

akárhányszor, bárhol, bármikor használható, kis helyen elfér

alkalmazása egyszerű, teljesen természetes, semmilyen mellékhatással nem jár.

ha éppen gyermeket szeretnénk, segít a fogamzásképes napok megállapításában

akkor is hasznos, ha célunk éppen nem a fogamzás

megbízhatósága magas szintű, több mint 98 %.

Ámbár a módszer megbízhatósága megfelelő alkalmazás esetén magas fokú, a többi természetes módszerhez hasonlóan teljes biztonságot nem nyújthat. A módszer megbízhatósága más természetes módszerekkel együtt alkalmazva növelhető. Az eszköz fogamzásgátlásra nem alkalmas!

Ha a menstruáció nem szabályos időközökben jelentkezik, akkor hormonvizsgálat végzése tanácsos.Feltehetőleg gyógyszeres kezelésre lesz szükség.

Szakorvosi vizsgálat célszerű.

Kérdés: 2012. június 03., 13:38; Megválaszolva: 2012. június 04., 16:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam