Fontos kérdések a szeretkezésről...

Jónapot! Fel szeretnék tenni néhány kérdést a teherbesésről... 1: Levegőn mennyi ideig életképesek a spermiumok, zsebkendő letörlése után? 2: Mennyi az esélye a teherbeesésnek, ha száraz de előtte spermás kézzel ujjazták meg a hölgyet? 3: Vékony óvszerek is biztonságosak? 4: Pharmatex termékek mennyire biztonságosak ha csak azokat használjuk (semmi óvszer, fog.gátló)? 5: Tizen ill. huszonéves korban ajánlott fogamzásgátlót szedni? 6: Mik a fogamzásgátlók mellékhatásai? 7: Van valami megfelelő módszer a nemi úton terjedő betegségek elkerülésére? 8: Mit lehet tudni a megszakításos módszerről? Tényleg annyira veszélyes? 9: Esemény utáni tablettáról mit kell tudni? 1O: Ha a fiú gumiba élvez de annyi ondója van hogy már szinte az óvszer alig bírja megtartani, de mégsem csurgott ki az óvszer alsó részén lehet belőle baj? 11: Barátomnak sokszor, vizes, csomós a spermája.. Mitől lehet? Lehet valamivel kezelni? 12: És a legfontosabb kérdés...: kicsi baleset történt és azt szeretném megkérdezni, hogy lehetek e terhes ha: Barátom elélvezett, de amikor vette le az óvszert spermás lett a keze.. Letörölte és utánna 1O-15p. múlva megujjazott, de amire hazaértem megjött... Mekkora ennek az esélye? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

1.Elméletileg a beszáradásig életképesek.

2.Semennyi.

3. A vékony óvszerek is biztonságosak, ha megfelelően használják.

4.Napjainkban egyre szélesebb körben elterjedt a lokális vagy helyileg alkalmazható fogamzásgátló módszer, melynek lényege hogy a fogamzásgátló készítmény a hüvelybe juttatva fejti ki hatását.

Hatóanyaga spermicid (spermaölő) hatású, az ondóval való érintkezéskor megbénítja a spermiumok mozgását, majd széthasítja azokat.

Ezeknek a helyi fogamzásgátló szereknek a sajátossága, hogy a közösülés előtt kell alkalmazni.

Milyen mellékhatásai vannak ennek a módszernek?

Mivel a helyi fogamzásgátló szerek nem kerülnek be a véráramba, sem az anyatejbe, ezért nem okoznak sem a szervezet egészét, sem a gyermeket érintő mellékhatást, illetve magzatkárosító hatásuk sincs.

Mivel a helyi fogamzásgátló nem tartalmaznak hormont, ezért nem változtatják meg a hormonális egyensúlyt, nem okoznak súlygyarapodást, nem befolyásolják a hüvelyflórát, nem módosítják a hüvely citológiáját.

Mivel lokális hatásúak, ezért használhatóak más gyógyszerekkel egyidejűleg, kivételt képeznek ezalól az egyéb, hüvelyi úton alkalmazott készítmények.

Pharrmatex termékcsalád fogamzásgátló hatása klinikailag igazolt.

A fogamzásgátló módszerek hatékonyságát a Pearl-indexszel jellemezzük, mely a 100 asszonyévre jutó terhességek számát adja meg (vagyis 100, az adott módszert egy évig alkalmazó nőnél előforduló terhességek száma) .

Használata során a Pearl-index átlagos értéke kedvezőbb egyéb, nem hormonális fogamzásgátló módszereknél.

Pearl-index**

Hüvelyi spermicid anyag 0, 7-7 ***

Intrauterin eszköz 0, 5-5

Condom 3-28

Coitus interruptus 8-38

5. A fogamzásgátló alkalmazása akkor szükséges ha nem kívánt terhességet meg akarjuk előzni.

Legalább egy normális menstruációs ciklus volt, egyéb ellenjavallata nincs az egyénnél.

6.attól függ mely módszernek.

7.óvszer használata.

8.Hatékonysága előbb olvasható.

9.Utólag alkalmazható készítmény.Általában egyszeri alkalommal 72-120 óra ideig.

10.Nem.

11.Ha azt gondolja eltér a normálistól urológiai vizsgálat tanácsos.

12.Vérzés megjött akkor nincs esélye.

Kérdés: 2012. június 02., 17:59; Megválaszolva: 2012. június 04., 16:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma