Lusta petefészkek

Kedves Doktor Úr/Doktornő! Másfél éve rendszertelenkedni kezdett a menstruációm, többször is 15. nap körül jött meg. A nőgyógyászom a ciklus rendszerezése érdekében felírt egy gyengébb hatóanyag tartalmú fogamzásgátlót (Yaz, Bayer), amit 8 hónapig szedtem. Azonban február 1-én abbahagytam, mert nem akartam több szintetikus hormont szedni. Akkor megjött, és azóta se. Tehát eddig 3 ciklusom kimaradt. Endokrinológiai vizsgálatokon voltam, vérvételből megállapították az ösztrogén, a tesztoszteron, az FSH, az LH, a prolaktin szintemet, valamint a gluténérzékenységet és inzulinrezisztenciát is vizsgálták PCOS-re (policisztás ovárium szindrómára) gyanakodva. Az eredmények szerencsére jók, minden a normál értékek körül mozog. De a petefészkeim lusták, "alszanak", és emiatt vannak rajta mikrociszták. Most kaptam két hormoninjekciót, és a későbbiekben az endokrinológus javaslatára szednem kéne majd a Diane 35-öt. Nekem viszont elegem van ezekből a készítményekből. Tudna nekem javasolni valamilyen alternatív megoldást? Eddig az AVIVA tornáról hallottam, mint mensturációt meghozó módszerről, azt el is kezdtem. Kérem, mondja el a véleményét a helyzetemről.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a petefészek témában


Kérdés: 2012. május 30., 13:12; Megválaszolva: 2012. május 31., 19:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?