Fehér folyásom van öt éve, mit tegyek?

Tisztelt Doktor úr/nő! Én azzal a problémával fordulnék önhöz hogy már kb 5 éve van fehér folyásom.ami leggyakrabban nem is jön ki magától, a bugyimon nem szoktam látni, de szeretkezéskor kijön.Olyasmi állaga van mint a tusfürdőnek vagy a krémnek és fehér színű.Voltam többször is vele nőgyógyásznál és a labor eredményeim minden egyszer azt mutatták h nincs bennem semmi kóros dolog.nem találtak semmit.de vizsgálatkor a doktor is látta belül.akkor ez mitől lehet? lehet, hogy normális? már olyan sok féle gyógyszert elhasználtam a hüvelyöblítést is használtam nem múlt el.de nem is folyamatosan jelentkezik.Elég kellemetlen..és aggaszt, hogy nem tudom, hogy ez normális e és lehet, hogy én ilyen vagyok? Válaszát előre is köszönöm! Lilla

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fehér folyás témában

Sok nő szenved, illetve él együtt hüvelyfolyással. A folyás alapja az esetek jelentős részében fertőzés. Egészséges hüvely jellegzetes mikroorganizmus flórával rendelkezik. Ennek a fő összetevője a tejsavtermelő Döderlein baktérium, ami a hüvelyben savas védőköpenyt alakít ki. Amennyiben kórokozók kerülnek túlsúlyba a hüvelybe, az egészséges flóra megváltozik, kialakul a fertőzés. Fertőzés szexuális kontaktus útján, partnertől is megkapható, azonban külső körülmények, például strandolás, sőt a szervezet belső egyensúlyának megbomlása is okozhatja a hüvely, és a szeméremtest fertőzését.

A hormonálisan aktív nők esetén (a pubertás kortól a klimaxig) a hüvely és a szeméremtest fertőzése sok esetben együtt alakul ki (vulvovaginitis) , így mindkét szervet egyszerre kell kezelni.

A hüvelyfertőzést különféle kórokozók okozhatják, így megkülönböztetünk gombás-, bakteriális-, trichomonas-, gonorrhea és más élősködők által okozott betegségeket.

A hüvelyfertőzések 90%-át baktérium, gomba és trichomonas okozza.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. május 23., 18:04; Megválaszolva: 2012. május 24., 21:32
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma