Hirtelen hízás, menstruációs és hormonális problémák

Tisztelt doktor úr/doktor nő! Az alábbi problémával fordulok Önhöz: Fogamzásgátló tablettát szedtem majd 11 évig, amit tavaly áprilisban abbahagytam. Ezután 12 hónapig nem jelentkezett menstruációm, emellett a lábamon ödéma szerű vizesedés jelentkezett. Vizhajtót szedtem, sajnos nem segített. a 12 hónap alatt számos természetes módszert kipróbáltam, de a ciklus nem jelentkezett. Így történt, hogy idén márciusban elmentem egy sokadig nőgyógyászhoz, ahol norcolutot írtak fel, amit 10 napig kellett szedjek. Ennek szedése után pár nappal jelentkezett is a vérzés. Ez több, mint egy hónapja volt. Azóta nem sikerült újabb havi vérzést produkálni és emellett 2 hónap alatt majdnem 10 kilót híztam, pedig diétázom és heti 3 alkalommal sportolok is. Emiatt a hirtelen súlygyaraposá miatt nagyon kétségbeestem és elkeseredtem, ezért szeretném szíves segítségét és tanácsát kérni, hogy mi a teendő és mi állhat a hirtelen hízás hátterében. Gondolom, hogy hormonális dologról van szó, csak nem tudom, hogy a Norcolut okozhatta-e vagy esetleg valami más? Köszönettel: gabriella

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hízás témában

A hirtelen hízás és vizenyő miatt tanácsos kivizsgálás céljából hormonbetegséggel foglalkozó

szakorvost felkeresni.Endokrinológus, belgyógyász

szakrendelés.

Kellő hormonlabor hiányában az okról nyilatkozni nem lehet.

Kérdés: 2012. május 22., 12:31; Megválaszolva: 2012. május 24., 20:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma