Most akkor mi legyen?!

Jó napot! Sajnos január vége fele problémám volt, ezért elmentem a nőgyógyászhoz és a labor vizsgálat kimutatta a Candida albicanst és az Escherichia colit és valami olyasmit, hogy az LB nem tenyészett. Igen drága gyógyszereket kaptam rá amiből a párommal az antibiotikumot váltottam ki magunknak és nekem ajánlottak egy hüvelykúpot. Nem is volt baj egészen áprilisig amikor megint kijött a nyavaja, de a Betadine hüvelykúp segített viszont megint kijött most májusban (viszket, ég és a hüvelyváladék túros állagú) . A nőgyógyászom váltig állítja, hogy a szénhidráttól van és a nyilvános wc használatától. Nem akartam neki okoskodni, hogy mért csak most jött ez ki?! Aztán olvastam, hogy a fogamzásgátló is okozhatja, amit december vége fele szedek! Ezért gondolom úgy, hogy a tabletta az oka mivel az változott az életmódomban. Ráadásul nagyon olcsó ami lehet ráment a minőségre... nem tudom, hogy az jelent valamit, de mind a 3 hónapban a menszeszem előtt 9-10 nappal jelent meg a baj! Persze a doki felírta megint a Mycosyst gynot ami 1db gyógyszer és több mint ezer ft. A kérdésem az lenne végül, hogy jól feltételezem, hogy a fogamzásgátló a ludas? Érdemes megvenni a felírt gyógyszert vagy azonnal keressek egy másik nőgyógyászt? Válaszát előre is nagyon köszönöm további szép napot

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza hüvelygomba témában

Kedves Kérdező!

A menstruáció előtti és alatti napokban gyakrabban alakul ki gombás fertőzés, és a fogamzásgátlók szedése is hajlamosít rá. A hüvelyflóra részét képezik a gombák, így normál esetben is előfordulnak a hüvelyben. A gyengébb immunvédekezésű napokban a számuk elszaporodhat, és kellemetlen tüneteket okozhatnak. A megoldás a tünetek gyógyszeres kezelése és probiotikum használat, mely segíthet megelőzni a visszafertőződést.

Kérdés: 2012. május 20., 18:19; Megválaszolva: 2012. május 22., 01:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45