Bizonytalan vagyok, kinek higgyek?

Októberben, rákszűrésen vettem részt, ami megtörtént, illetve azt az információt kaptam, hogy van méhszájsebem, de az nem igényel semmi kezelést. Én nyugodt szívvel mentem el a szűrésről és megbíztam az orvosmban. Majd december közepén visszahívtak a kórházba, mivel PIII lett az eredményem, illetve enyhe LSIL, CIN I. és HPV gyanú. Kaptam egy hüvelykúpot (Nyshabinos) és szintén ez a doktor úr megnyugtatott, hogy semmi baj sem lesz és három hónap múlva menjek rákszűrésre vissza. Áprilisban elmentem rákszűrésre ismét - de orvost váltottam, megbeszéltük, hogy pontosan 4 hét múlva keresni fogom az eredmény miatt, ami ismét PIII. lett - de a doktor úrat helyettesítették és a 3. doktor úr HPV tipizálására kenetet vett, koloszkópos vizsgálatot végzett, ill. műtétet javasolt. Mivel a 3. doktor úr szimpatikus volt, megbíztam benne ezért hiszek neki és beletörödtem, hogy meg kell műteni. DE tegnap előtt kaptam a kórházból egy 4. doktortól egy levelet, hogy 3 hónap múlva cytológia ismétlés szükséges. Most elbizonytalanodtam! Ön szerint mi lenne a helyes út, mit kell tennem, hogy PII es eredményem legyen. KÖSZÖNÖM előre is a segítségét! Üdvözlettel: Csiga Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

P3: enyhe fokban kóros citológiai eredmény.Oka lehet gyulladás, ezért először a méhnyakgyulladás

kezelése szükséges.Ismételt citológia P3, akkor HPV tipizálás tanácsos.Ha magas kockázatú törzs található, akkor szövettani vizsgálat jöhet szóba.

Kérdés: 2012. május 13., 10:44; Megválaszolva: 2012. május 14., 21:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés