Nőgyógyászati hormon profil kiértékelése

Sajnos március elején első terhességem missed ab-bal végződöttt a 10. terhességi héten. Mivel hamarosan lejár a 3 hónapos türelmi idő és újra szeretnénk próbálkozni, a biztonság kedvéért hormon profil vizsgálatot kértem, melynek eredményéről, illetve a lehetséges kezelésekről szeretném kikérni véleményét. Mi a következő lépés? Esetleg még nem rendeződött a ciklus és várjak türelemmel vagy célszerű elkezdeni valamilyen kezelést? MEGJEGYZÉS: Ciklusom legutóbb 26 napos volt, missed ab előtt 31-32 napos. Ébredési hőmérsékletemet is vezetem, a legutóbbi hónapban volt emelkedés a ciklus közepétől, de jelenleg ez nem mutatható ki, eredményeim alapján sajnos nem volt peteérés. 4. CIKLUSNAPI EREDMÉNYEK: - TSH: 1, 040 mIU/L (0, 400 - 4, 000) - LH: 4, 25 U/L follikuláris fázis: 2, 12 - 10, 89 U/l ovulációs fázis: 19, 18 - 103, 03U/l luteális fázis: 1, 20 - 12, 86 U/l - FSH: 9, 06 U/L follikuláris fázis: 3, 85-8, 78 U/L ovulációs fázis: 4, 54 - 22, 51 U/L luteális fázis: 1, 79 - 5, 12 U/L - Prolaktin: 119, 0 mIU/L (70, 8 - 566, 5) - Tesztoszteron: 0, 9 nmol/L (0, 4 - 2, 6) 21. CIKLUSNAPI EREDMÉNYEK: - Ösztradiol: 1589, 2 pmol/L follikuláris fázis: 99, 1 - 447, 9 pmol/l ovuláció fázis: 348, 7 - 1589, 5 pmol/l luteális fázis: 179, 9 - 1068, 3 pmol/l - Progeszteron: 3, 4 nmol/L follikuláris fázis: 0, 98 - 4, 83 nmol/l luteális fázis: 16, 40 - 59, 02 nmol/l Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A három hónapos idő kivárása nem feltétlen szükséges ma már.

A leletből látszik, a peteérés hiánya.

Tanácsos gyógyszeres kezelést alkalmazni, ehhez nőgyógyászatin rendelést felkeresni. További várakozásnak nincs értelme.

Kérdés: 2012. május 10., 20:03; Megválaszolva: 2012. május 13., 20:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45