Méhszájon tapintható kis csomók

Doktornő/Doktorúr! Nem olyan régen voltam méhnyakrák szűrésen, 2-es típusú HPV-t találtak (mást nem) , ezt többször ellenőrizték, de azt mondták, emiatt nem kell hogy aggódjak, ez nem veszélyes. Most viszont azt vettem észre ebben a hónapban, hogy a méhszájnál (kicsit a hüvelybe visszanyúló méhszájam van) kis csomók vannak. Korábban is volt már ehhez hasonló, de akkor azok valahogy a ciklus változásával elmúltak. Ezek azonban nagyobbak. Jelenleg a menstruációm 2.napjában vagyok, ebben eltérés nincs, Milligest fogamzásgátlót szedek 8 hónapja, egy hónapig szedtem az ezt megelőző hónapban Symiciát. Esetleg a gyógyszerváltás okozhatta? Mindenképpen elmegyek vizsgálatra a ciklusom végén, addig szeretnék valami támpontot hogy mi okozhat ilyet. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

Sajnos így nem tudok válaszolni mi lehet az amit észlel a méhszájon.

Nőgyógyászati szakvizsgálat szükséges, találgatni nem érdemes.Keressen fel szakrendelést.

Kérdés: 2012. május 09., 12:06; Megválaszolva: 2012. május 12., 00:05
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45