cervix cytologiai lelet

Üdvözlöm! Tavaly októberben voltam a nőgyógyászomnál rákszűrésen, 2 hónap elteltével meg is kaptam az eredményt P2-es, de enyhe elszarusodási zavart is ír a leleten a vizsgáló orvos. Azt szeretném tudni, hogy ez nagy baj? Most telt le a fél év amikor is vissza kellene mennem az orvoshoz, kontrollra Ön szerint fontos ez? Még valami, 2 éven belül 5 inszemináción és 1 lombikon is túl vagyok.....nem lehet ezektől a beavatkozásoktól ez az elszarusodás? Válaszát nagyon várom! Köszönöm szépen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza citológia témában

A leírt cytológia lelet normális.

Az elszarusodás az korai elváltozás jele a méhnyakon.Ellenőrzést igényel, ismételt vizsgálat

szükséges.Emiatt kérték vissza 6 hó múlva.

A meddőségi beavatkozások nem okoznak elváltozást.

Kérdés: 2012. május 08., 18:39; Megválaszolva: 2012. május 09., 23:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma