lapos conisatio

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! CIN 2 cytológiai eredmény miatt szükséges lapos conisatio és fr. curettage műtétet végezni. Erről szeretnék érdeklődni az alábbiak szerint: - mit jelent ez a továbbiakban, azaz későbbi szülést mennyiben befolyásolhatja egy ilyen műtét? - valóban megoldódik-e ezzel véglegesen a probléma? - mennyi ideig tart a teljes felépülés a műtét után? - befolyásolhatja-e a nemi életet hátrányosan bármi okból, illetve a műtét után mennyi időnek kell eltelnie, hogy ilyen téren is minden rendben legyen? - mit tehetek én a minél teljesebb felépülésért, pl. milyen vitaminokat szedjek, étkezés, vagy bármi? - és egyáltalán mit szabad majd és mit nem megtenni egy ilyen műtét után, pl. torna, úszás, ajánlott-e akupunktúrás kezelés (gyógyító és fogyás céljából) stb. Válaszát nagyon köszönöm előre is! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza conisatio témában

Feltételezhetően konizációt (a méhnyakból kúp alakú kimetszéssel egy szövetdarab eltávolítását) és a méhnyak és méhtest szövettani vizsgálatát tervezik önnél. A műtét után minden esetben elküldik az eltávolított szövetdarabot, kaparékokat szövettani vizsgálatra, ahol részletes és alapos feldolgozásra kerül.

Természetesen a kimetszésben nem kell feltétlenül daganatot találnia a szövettanásznak. A részletes szövettani eredmény ismeretében lehet meghatározni, hogy van-e szükség további beavatkozásra, egyéb kezelésre.

Feltehetőleg Ön még nem szült, ezért lapos conisatio jön szóba, ez kevésbé befolyásolja a hüvelyi szülést.

Az épben kimetsződik akkor teljes a gyógyulás.

A műtét után közvetlenül hazamehet a kórházból, 5-7 nap után a méhnyakból eltávolítják a draint, két hétig kímélő életmód szükséges, a gyógyulás teljes.

Kérdés: 2012. május 04., 13:27; Megválaszolva: 2012. május 07., 18:44
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye