Mikor próbálkozzunk?

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ápr. 7-én volt egy laparoszkópiás vakbélműtétem. Közben derült ki, hogy méhkürt- és petefészek-gyulladásom van, melyet Klion, Ciprobay és Zinnat adásával kezeltek a következő két hétben. Egy nőgyógyász azt javasolta, hogy kb. fél év múlva próbálkozzunk gyermek fogantatásával, addig óvszerrel védekezzünk. Azóta egy másik nőgyógyász még felfázást diagnosztizált, melyre Nolicin-S-t írt fel. Ő azt javasolta, hogy már most próbálkozzunk a babával, mivel pár napon belül tüszőrepedésem lesz. Arra vagyok kíváncsi, hogy a műtéti hegek mennyi idő alatt regenerálódnak annyira, hogy egy terhesség kihordható legyen, illetve, hogy mennyi időt várjunk a próbálkozással, kivárjuk-e a fél évet. Köszönöm szíves válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza terhesség témában

Kedves Kérdező! A válaszhoz jó lenne tudni, hogy milyen súlyosságú volt a nőgyógyászati gyulladás és a laparoszkópia során történt-e nőgyógy.beavatkozás.Ezek ismerete nélkül bölcsebb dolog a féléves várakozás.

Kérdés: 2012. május 03., 14:30; Megválaszolva: 2012. május 06., 07:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45