Vetélés utáni problémák

Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a párommal gyermeket szeretnénk, de sajnos nem akar összejönni a vetélésem után. Spontán vetélésem volt 2011.12.29.-én 2hónapos terhes voltam.1. Mennyi időt várakozzak még ha nem esek teherbe? 2. Mennyi idő után keressek fel egy nőgyógyászt? 3.Vagy hova forduljak evvel a problémával? 4. Milyen fajta vizsgálatokat fognak csinálni és milyen beavatkozásra kell számítani? Egy ismerősöm mondta hogy mérjem a hőmérsékletemet minden reggel felkeléskor hogy az orvos meg tudja állapítani hogy van e pete érésem. 5.Ez így van? 6Ha esetleg nincsen peteérésem akkor azt tudják valamivel kezelni? A menszeszem meg össze vissza jön meg mindig a dokim azt mondta hogy én ilyen vagyok hogy össze vissza jön meg. Most pl. 3 hónapig nm volt meg most jött meg de ebben a 3hónapban elkezdet folyni a tejem. Előre is köszönöm a válaszát! Egy agodó leendő édesanya!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza meddőség témában

Kedves Leendő Édesanya!

Egy éves sikertelen próbálkozás után érdemes orvoshoz fordulni, de ha Ön úgy érzi, hogy sok lenne még fél évet várni, nőgyógyászát már felkeresheti előbb is, és hormonvizsgálatokat lehet csináltatni, azokból már sok minden kiderülhet. A reggeli (ébredési) hőmérséklet mérése informatív lehet, de biztos eredményt nem tud adni. Ha igazolhatóan nincs peteérése, természetesen lehet kezelni, meddőségi specialista tud ebben segíteni Önnek.

Az összevissza menzesz hátterében is nyilvánvalóan áll valami, hiszen a tágabb értelemben vett normál ciklus is 21-35 naponként jelentkezik, és a tejcsorgás sem normál velejárója az egészséges, nem várandós nő mindennapjainak.

Javaslom, végeztessen hormonvizsgálatokat. Első körben nőgyógyászához fordulhat, aki ellátja Önt beutalókkal, vagy elmehet magánintézménybe is, ahol beutaló nélkül, térítés ellenében elvégzik a kért vizsgálatokat.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. május 03., 10:47; Megválaszolva: 2012. május 11., 13:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma