méh átültetés

Tisztelt Doktor Úr/nő! A következő kérdésem lenne, egy cikkben olvastam a Méhbeültetésről (a cikkben Dr Pálfalvy Lászlóról írtak, hogy 2007-be részt vett Amerikában egy forradalmi műtéten) .Én 40 éves vagyok és 14évvel ezelőtt a szülés után eltávolították a méhemet súlyos vérzés miatt, a petefészek és vezeték megmaradt.14 évvel ezelőtt úgy gondoltam ez jó, de most, hogy megváltozott az életem és van egy teljesen normális és jó kapcsolatom és nagyon szeretem a páromat, és kb 1-2 hónapja azt vettem észre, hogy egyre többször gondolok arra, hogy szeretnék neki szülni egy gyereket...de nem tudom és ez lehet buta kérdés...de van erre esetleg még módom? ...a petesejtjeim működhetnek még? milyen megoldást lehet erre találni, hogyan adhatok neki gyereket? az a baj ezzel csak, hogy most már ott tartok teljesen belebetegszem abba a tudatba, hogy nem tudok neki szülni gyereket...bár őt nem zavarja de én nagyon vágyok egy olyan gyerekre ami tőle van.Előre is köszönöm, hogy meghallgatott ebben a bugyuta kérdésemben és várom mielőbbi válaszát. Ica

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Vereczkey Attila válasza méheltávolítás témában

Kedves Ica!

Kérdése nem bugyuta, érthető vágya, hogy gyermekkel ajándékozza meg párját és a kapcsolatukat.

Az Ön által említett méhátültetés azonban még világszerte gyermekcipőben jár. A téma számos kérdést vet fel, hiszen ebben az esetben nem elegendő, hogy a méhet beültessék és a szervezet ne lökje ki, képesnek kell lennie a terhesség kihordására. Az etikai vonatkozásokról nem is beszélve, melyek további számos dilemmát vethetnek fel.

Magyarországon a béranyaság nem bűncselekmény, mégsem végezhetik magyar orvosok, magyar kórházakban, tehát itthon ez a megoldás sem elérhető. Az örökbefogadás lehetőséget teremthet az Önök számára, érdemes átgondolni a lehetőségeket.

Üdvözlettel,

Dr. Vereczkey Attila

Kérdés: 2012. május 02., 20:46; Megválaszolva: 2012. május 07., 09:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?