szőrösödés

Kedves válaszoló! 21 éves lány vagyok. Évek óta tapasztalok férfias jellegű szőrösödést (erős, néhol göndörödő szőrszálak a mellbimbóm körül, a hasamon, szúrós szőrszálak az államon) 2 évvel ezelőtt a nőgyógyászomhoz fordultam a problémával, aki hormonvizsgálatot kért. A tesztoszteron a normál tartomány felett volt, de a nőgyógyász azt mondta, hogy ez csak enyhe emelkedés. A menstruációm mindig is rendben volt, a testsúlyom normális és a szőrösödésen kívül még annyi problémám van, hogy enyhén, de folyamatosan hullik a hajam. A nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel (Diane 35) és azt mondta, hogy mást nem lehet ezzel kezdeni, ez csak kozmetikai probléma. A fogamzásgátlót közel 2 évig szedtem, közben lassabban nőttek a szőreim és vékonyabbak voltak, de el nem tűntek. A hasamon már annyira zavaróak voltak a szőrszálak, hogy elmentem villanófényes szőrtelenítésre. Most abbahagytam a fogamzásgátló szedését és azt tapasztalom, hogy egyre erősebbek és gyorsabban nőnek a szőrök. Én tisztában vagyok vele, hogy a nőknél természetes némi szőrösödés, de nem hinném, hogy a vastag, bökős szőrszálak annyira normálisak. Az lenne a kérdésem, hogy létezik erre valami oki terápia, vagy ha elmegyek másik orvoshoz, az is csak azt fogja mondani, hogy a problémám csupán kozmetikai? Félek, hogy a probléma rosszabbodni fog és néhány év múlva komplett szakállam nő majd. Ráadásul roppant kellemetlen egy párkapcsolatban, hogy görcsösen kell arra figyelni, hogy szőrös-e a hasam, a mellem, vagy az állam. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza szőrösödés témában

Mindenképpen javasolt hormonvizsgálatra elmenni és

hormonbetegséggel foglalkozó szakember, endokrinológus véleményét kérni a további teendőket illetően.

A hajhullás, túlzott szőrnövekedés nem kozmetikai probléma.

Kérdés: 2012. április 30., 00:45; Megválaszolva: 2012. május 01., 20:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma