Petefészek probléma?

Tisztelt Szakértő! Szeretném kikérni a véleményét az alábbi panaszaimmal kapcsolatban. Legutóbbi menstruációm április 9-én volt, jó pár éve középidős fájdalmaim szoktak lenni, ami rendre jobb oldali szúrkálással, derékfájdalommal, és nagyon erős átlátszó folyással jár. Babát szeretnénk, ezért kb. 1 hónapja endokrinológus kivizsgálása alapján Meforal nevű gyógyszert kezdtem szedni, voltam nőgyógyászati kivizsgáláson, ahol pont látott a doktor úr ultrahangos vizsgálat alapján a jobb petefészkemben petét, meg is mondta, hogy melyik napokban legyünk együtt a férjemmel. A dolog amiért kérdésemmel zavarom, hogy az utóbbi pár napban (pedig ugye már a 20. napon járok) újra érzem a jobboldali erős szúrkálást. Kérdésem az lenne, hogy ez mitől lehet, ha volna valami cisztám, elváltozásom azt az ultrahang kimutatta volna-nem? Nőgyógyászom azt mondta mindent rendben talált, és hogy nyugodtan próbálkozzunk a babával. A következő héten vissza kell mennem az endokrinológus doktor úrhoz is, aki korábban azt mondta, hogyha most ezen rövid időszak alatt nem esem teherbe, akkor peteérést serkentő gyógyszert fog majd felírni. Kérdezem, ha a nőgyógyász látott petét a petefészkemben, akkor szükséges ezt a gyógyszert beszednem, vagy lehetséges, hogy nincs tüszőrepedésem? Azért is aggaszt ez a jobboldali fájdalom, mert közel egy évvel ezelőtt, volt egy nagyon korai vetélésem, és akkor is rettenetesen szúrt az oldalam, főleg mikor az ügyeletes orvos megvizsgált nyomkodáskor, épphogy kiderült hogy terhes vagyok, vérezni kezdtem, ezért kerültünk be a kórházba, azután nem maradt semmiféle szövödmény. Bennem van a félelem, hogy ez újra megismétlődhet. Várom szíves válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

A leírtak alapján a peteérés, tüszőrepedés hiánya feltételezhető.Laborvizsgálattal a menstruációs ciklus 21-23.napján megállapítható a tüszőrepedés.

Ezt tanácsos elvégezni, a továbbiak attól függnek, szükséges-e gyógyszeres kezelés.

Kérdés: 2012. április 29., 20:19; Megválaszolva: 2012. május 01., 20:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam