myoma okozta fájdalom

Üdvözlöm! 46 éves vagyok. Kb. 4 hónapja erős alhasi fájdalmaim vannak ami már az egész hasamra kisugárzik. Voltam nőgyógyásznál aki az alábbiakat írta a leletemre TS: R-nél kissé nagyobb, tömött ut. av. szab. körny 67x56x55 mm-es ut-ban 8 mm-es endom Ut. hátsó falában intrauralisan 29x31 mm-es myomagöb ábr. J.o.ov24x24 mm. B.o.ov. 25x24 mm. Mondta, hogy myomám van.Klimicin 300, Klion D 100, Aflamin tbl és hüvelyflórát visszaállító tablettát írt fel, továbbá a gerincsérvem miatt javasolt reumatólógiai vizsgálatot. A kérdésem az lenne hogy a myóma okozhatja e ezeket az erős alhasi illetve már az egész hasba sugárzó fájdalmat. Sokszor nem is fájdalmat hanem égető érzést érzek és volt hogy vizesruhával kellett csillapítanom a fájdalmat. Okozhatja-e valóban a gerincsérv vagy a gombás hüvelyfertőzés. Szeretném még kérdezni hogy a kliont és a hüvelykapszullát egyszerre lehet-e használni? Elmondanám még továbbá, hogy voltam enterocilis Ct-én ami negativ volt. Sajnos rekeszsérvem és refluxom van. A vastagbéltükrözést a nőgyógyászom nem javasolta, mivel a székletem rendben van. Válaszait előre is köszönöm! Üdvözlettel: Krisztina

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza myoma témában

A myoma okozhat alhasi fájdalmat, ez az egyik vezető tünete a vérzési rendellenesség mellett.

Amennyiben gyulladás nincs és van alhasi fájdalom akkor ez ennek tudható be.

Égő, viszkető érzés gombás fertőzésre utalhat.

A gyógyszeres kezelést együtt kell alkalmazni, a szájon át szedés fontos.

Vastagbél tükrözés az életkora miatt is tanácsos.

Kérdés: 2012. április 27., 10:43; Megválaszolva: 2012. április 30., 17:01
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45