Egyre kevesebb mennyiségű menstruáció

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék megerősítő választ kapni arra vonatkozóan, hogy remélhetőleg nincs semmi bajom. A problémám a következő: 24 éves lány vagyok. 2006-ban kezdtem el fogamzásgátlót (Milligestet) szedni, amit egy év után abbahagytam saját megfontolásból. Ekkor a menstruációm szerintem normálisnak mondható volt...3-4-5 nap. A gyógyszer abba hagyása óta folyamatosan csökkent ez az időintervallum. Most már ott tartok, hogy a menstruációm pár órás vagy max. fél napos lett. Felkerestem a nőgyógyászt is, aki megvizsgált, elküldött ultrahangra (külső, belső) , de végül azt a megállapítást tette, hogy nincs semmi bajom. Én örülök, hogy nem tart annyi ideig, mint kellene, de félek attól, hogy végül abszolút nem lesz menstruációm huszonévesen. A kevés menstruáció mellett, amit még tapasztalok, azok a hőhullámok. Ez kb. 1, 5 éve tarthat.> A kérdéseim a következők lennének: 1. E tények tudatában eljuthatok arra szintre, hogy abszolút nem fogok menstruálni? Ha igen, akkor mit tehetnék megelőzésképpen? 2. A menstruáció mennyisége mennyiben befolyásolja azt, hogy majd lehetek-e terhes vagy sem? UH eredményeim: Uterus 53*37mm, endometrium 7, 6 mm, a jobb oldali ovárium 51*28 mm-es benne corpus luthaem, bal oldali ovárium 33*26 mm norm. nagyságú és szerkezetű. A doulasban norm. folyadék. A ciklusom 32 napos. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza menstruáció témában

Ez nem normális menstruációs ciklus.

A leírt UH lelet sem negatív, a jobb ovarium nagysága nagyobb mint a normális.

Ennek következménye a vérzési rendellenesség, hőhullámok.

Ez gyógyszeres kezelést igényel.

Terhességi vágy esetén kezelésre van szükség.

Kérdés: 2012. április 25., 18:19; Megválaszolva: 2012. április 26., 21:56
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma