rákmegelőző állapot

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Terhességem alatt megállapították, hogy súlyos rákmegelőző állapotom van a méhnyakon, HPV vírusfertőzésből eredően. (Csehországban élek, itt nem adnak kézhez leletet, sajnos nem tudom a kódot megadni Önnek, hogy tulajdonképpen melyik fázist takarja ez a leírás, valamint a vírus tipizálást sem tudom) Február elején végül császármetszéssel szültem (nem volt tervezve, csak nem fért ki a kisfiam) azóta eltelt 3 hónap és a mai napon kaptam eredményt a két héttel ezelőtti biopszia eredményéről is, melyben az orvos azt mondta, hogy az eredmény ennek megfelelő lett, a kenetvételből az derült ki, hogy a mostani állapot nem változott a terhesség alatt vett mintához képest. Mivel szoptatok azt mondta az orvos, hogy figyelemmel kísérjük és augusztusban kell ismét visszamennem kontrollra. Amikor abbahagyom a szoptatást fog beutalni a méhnyak e részének eltávolító műtétére. Kérésem, hogy tájékoztasson erről az állapotról bővebben, szeretném a kisfiamat minél tovább szoptatni, de stresszelek az eredmény miatt. Tudom, hogy nem megnyugtató az eredmény, de mégis milyen gyorsan alakulhat ki, fejlődhet tovább ez az állapot. Ön mit javasolna még? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza nőgyógyászat témában

Sajnos nehéz olyanról beszélni amit nem tudunk.

Pontos szövettani lelet nélkül nem lehet véleményt mondani az Ön problémájáról.

Feltételezésekről kár beszélni, ha ennyi időt adtak

túl nagy baj nem lehet.

Kérdés: 2012. április 25., 10:37; Megválaszolva: 2012. április 26., 21:41
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma