Miért ennyire nyugtalanító a menstruációm?

Mindig is kicsit több mint 30 nap után jött meg, de elkezdett valamennyire rendszeresen megjönni havi menstruációm, úgy 45 naponta és egy hétig tartott körülbelül. Két éve viszont már, hogy egyre aggasztóbb. Általában 2 hónap után jelenik meg egy barna folyás, ami tart egy 2-3 hétig, majd a vérzés, ami hol alig történő- hol erős és tart szintén 2-3 hétig. Utána ismét egy hét barna folyás. Most utóbbi alkalommal 2 hét sem telt el előző "menstruációm' óta, és már megint vérzést tapasztalok, görcsökkel. A nagynénémnek ciszták voltak a méhében régebben és utóbbi 2 év során 2 rokonom is rák miatt halt meg, így félek, hogy ez is valami komoly betegség előjele lehet. Eleinte azt hittem a túlsúlyom miatt, majd arra gondoltam hormonális gondok, de egyre jobban félek, hogy valami komolyabb. Még szűz vagyok, így a nemi betegség nem igen jöhet szóba. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza menstruáció témában

A vérzési rendellenesség okát szakorvosi vizsgálattal lehet pontosan megmondani.

Szükséges hormon vizsgálat, ultrahang vizsgálat végzése.

Ezt követően lehetséges gyógyszeres kezeléssel rendezni.

A túlsúlynak van jelentősége a hormonális működésben.

Forduljon szakorvoshoz, nőgyógyász endokrinológus.

Kérdés: 2012. április 25., 09:57; Megválaszolva: 2012. április 26., 21:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45