Adenomyosis ut.

Tiztelt Doktor Úr/Nő! Most voltam nőgyógyászati vizsgálaton és adenomyosis ut állapítottak meg. Próbáltam utána nézni a neten, és az orvost is kérdezgettem, de csak szakszövegete kaptam válaszul, amit sajna és nem értek. Kérdésem az lenne, hogy mitől alakult ez ki, milyen szövődményei vannak, gyógyítható e, vagy vele kell élnem? Nézem a leletet de sajna nem értem. Ezt írták: TVS: uterus 42*32*69 mm, az ut. enyhén adanomyotikus szerk. Endomm: 9 mm, prolif.fázisra jell. rajzolattal, a fundusban széttér. Bo. ov.29-22mm, állományában csak néhány apróbb foll. kezd. ábr. Jo.ov. szororsan az ut. melllett 40*32 mm, benne egy 15mm-es dom. foll. és néhány apróbb foll. kezd. Tudna nekem abban segíteni, hogy ezt megértsem, hogy mit is jelentenek? Illetve méhdeformálódásom is an, hogyan lehetséges ez 2 gyereket szültem? Ajánlotta hogy van injekció amit 3 havonta kell beadni, de az az egész szervezetemre hormonhatással van. (mennyibe kerül egy ilyen oltás? ) Illetve a mirena iust. Tudom hogy ez elég drága, de ha 5 évig használni tudom, akkor végül is a védekezésünk is meg van oldva. (nem vagyunk ez ellen elzárkózva, hogy ilyen sokba kerül) Ha úgy gondoljuk hogy emellett döntünk akkor mennyire fog ez pozitívan hatni erre a betegségre.? Illetve fogamzásgátló tablettákat is ki lehet próbálni. Neten próbáltunk utána nézni, és olvastuk hogy ettől a menszesz meg is szünhet. Csak abban az időben míg különbőző hormonokat szedek? Vagy soha többet nem lesz? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza adenomyosis uteri, fogamzásgátlás témában

A leírt ultrahang lelet: a méh méreteit, szerkezetét és a petefészkek nagyságát írja le, jobb oldali petefészekben tüszőt.

Ez a lelet elfogadható, nem kóros."Méhdeformálódás" nincs.

Az injekció és méhen belüli eszköz is sárgatest

hormont tartalmaz, ezzel az észlelt ösztrogén hormon túlsúly kezelhető. Mindkettőnél a vérzés esetleges hiánya jelentkezhet.

Kérdés: 2012. április 19., 19:31; Megválaszolva: 2012. április 22., 21:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45