• PCOS probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! 18 éves lány vagyok és fél éve derült ki, hogy ez a problémám. Azóta Merformint szedek és mivel kiderült, hogy inzulin rezisztenciám is van, diétázom. Ezeknek köszönhetően a nagyon erős hajhullásom mérséklődött, de a többi tünetem nem. Csak 2-3 havonta van menstruációm és egy kis szőrösödés is megfigyelhető. A minap voltam ellenőrzősen a nőgyógyásznál, a ciszták maradtak, de szerinte ez így is "normális" nem kell aggódnom, csak szedjen tovább a gyógyszert. Egyébként kifejezetten sovány vagyok. Most mi a teendő? Keressek más orvost? Hogyan tovább?

        Dr. Pétervári László válasza a PCOS témában

        A PCOS kezelése sokrétű. A betegség megállapításához hormonvizsgálat is tanácsos, az alapján más kezelési lehetőség alkalmazása szóba jöhet. Az összes körülmény birtokában kell megválasztani a megfelelő kezelést. Az Önnél alkalmazott terápia is így történt bizonyosan.


        Kérdés: 2012. április 19., 07:30; Megválaszolva: 2012. április 19., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: