• Mi lehet az oka a hosszan tartó menstruációs vérzésemnek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktornő, Kb. hónapja tartómenstruációs vérzésem van és nem tudom mi lehet az oka, 4 napja véget ért és most megint újra kezdödött.2 éve volt még egy ilyen hosszan tartó vérzésem és akkor hirtelen több kilót is felszedtem, akkor orvoshoz is fordultam, de nem tudták megmodani az okát és nem láttak semmi elváltozást sem.Figyelmét felhívom, hogy még 15 éves vagyok(hamarosan 16). Mi lehet az oka a hosszan tartó menstruációs vérzésemnek? Köszönöm a válaszát előre is! Tisztelettel:Anna

        Dr. Pétervári László válasza a vérzészavar témában

        A hosszan tartó vérzés oka a nem kialakult normális két fázisú menstruációs ciklus az oka. Ezen életkorban ez élettani dolog. Rendszertelen vérzés bő vérzéssel jár.Lehetőleg gyógyszeres kezelés nélkül kell elviselni, magától rendeződni fog. Azonban ha ez nagyon elviselhetetlen akkor hormon támogatás mérlegelendő.


        Kérdés: 2012. április 18., 23:11; Megválaszolva: 2012. április 19., 20:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: