• HPV és P3-as citológiai eredmény - mit lehet tenni ellene?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Segítségét szeretném kérni Öntől kérni, a nőgyógyászati problémámmal kapcsolatossan.Tavaly novemberbe elmentem az éves rákszűrésre, ami P3-mas lett, 3 hónap múlva visszamentem kontrolra, az is 3-mas lett, és akkor kértem ultrahangos vizsgálatot, mert fájdalmat éreztem akkor a bal petefészeknél. Orvosom elküldött HPV vizsgálatra, meg tubor vizsgálatra,. Mondta az orvosom, hogy ami a petefészeknél van, az a valami elvileg ciszta azt műteni kell, de a HPV vírussal kapcsolatosan nem tudom mi tévő legyek, mert nincs rá konkrét gyógyszer, és az nagyon zavar, hogy tehetetlen vagyok. Párkapcsolatom van, élhetek szexuális életet, vagy mellőzzük, vagy óvszerrel védekezzünk, vagy mit tegyünk? Páromat hova lehetne elküldeni kivizsgálásra, hogy Ő fertőzött e? Rá milyen hatással van a HPV? Azt tudom, hogy ha valaki elkapja akkor az a élete során végigkíséri, de hogyan lehet tünetmentessé tenni, mit lehet tenni ellene? Természetgyógyász esetleg tudna segíteni? Vagy valami gyógynövény? Vitaminok vagy immunerősítők? Leletem alapján, arra gyanakodok, hogy valami rák szerű van a szervezetemben, erre valami készítmény van? Pár információ magamról, gyermekem még nincs, dohányzom, és szedek fogamzásgátlót (úgy tudom a gyógyszer mellett nem alakulhat ki a ciszta), szervezetem le van terhelve, mert 3 műszakos munkarendbe járok dolgozni. Leleteim: HPV + és magas kockázatú típus tartalmaz genotípus: 51, 16, CITOLÓGIAI EREDMÉNY: P3 atipusos laphamsejtek, pontosan nem identifikalhatok morfologiailag, ULTRAHANG VIZSGÁLAT: Norm. uterus Nyh 6mm, B.o. 5cm-es vastagfalú, folyadék, főként solid területek tartalmazó képlet, TUMORMARKEREK: CA125: 14, 7, CA19-9: 74, 7 Köszönöm szépen a segítségét! Üdv. R. Judit

        Dr. Pétervári László válasza a citológia témában

        Tekintettel az ismételt P3-as cytológiára, a HPV vizsgálati eredményre, magas kockázatú a méhnyak szövettani vizsgálata szükséges.Ez a méhnyak kúp alakú kimetszését és a méhnyak, méhtest kaparékok szövettani vizsgálatát jelenti. A cysta nagysága határeset, azzal lehet várni, a tumor marker vizsgálatok jó eredménye mellett. A partner vizsgálata is tanácsos.


        Kérdés: 2012. április 18., 13:09; Megválaszolva: 2012. április 19., 20:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: