• Hogyan kell alkalmazni az Ovestin krémet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztel WEBBeteg! A nőgyógyász Ovestin krémet írt fel, de az alkalmazásról mást mondott, mint amit olvasok róla. Az 1.hónapban minden nap, a továbbiakban pedig csak a hónap első hetében kell napi 1x alkalmazni.Jó ez így? Várom a választ köszönettel

        Dr. Szalóczy Péter válasza a Ovestin témában

        Tisztelt Kérdező! Az Ovestin krém enyhe tüszőhormon hatást fejt ki helyileg, és ez a lényeg, hogy csak a hüvely és részben a hólyag hámjára fejt ki előnyös hatást. Ezek a hámok az ön menopauzája óta nem kaptak tüszőhormont a petefészek felől, pedig a hám fejlettsége, ellenálló képessége függ ettől. Igy hólyag és vizelet élteskori panaszaira, vagy hüvelyi szárazság érzetre, diszkomfort érzetre nagyon hasznos a krém. Alkalmazésa sokféle lehet, az is, amit orvosa jevesolt, az a lényeg, hogy panaszok estén gyakrabban, egy ideig akár naponta, de a panaszok javulásával ritkébban, panaszmentesség eseténpedig fenntartó kezekéssel hetente 1-2 szer kenjük be a szeméremtestet. De igen előnyös, ha két ujjpercnyi magasságban a hüvely alsó harmadéba is bedörzsöljük kissé.Ne ragaszkodjon merev kezelési sémához, igazodjon nagyjából az elmondottakhoz.


        Kérdés: 2012. április 18., 11:03; Megválaszolva: 2012. április 19., 21:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: