• Mikor múlnak el a panaszaim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr. 2012.március 6-án eltávolították a bal petefészkemet és a petevezetőt.Egy dermoid cysta és kettő másik cysta volt a petefészekbe. Március 14-én szétnyitották a sebemet mert a hasam fekete volt a bevérzéstől egy hétig nyílt sebem volt majd március 21-én újból össze varrtak 31-én kivették a varratokat.Orvosom azt mondja szépen gyógyulok. A szövettan eredményem:Megfelel teratoma adultum cysticum ovarii sinistri szöveti képének az adnexum rezekátumban. Az állományban kiérett ectodermalis és mesenchymalis szövetelemek láthatók, éretlen szövetállomány a vizsgált mintában nem azonosítható.Corpus lutenum hemorrhagicum eodem loco. Megjegyzés:szövetkomponenseket tartalmazó két csíralemezes cysticus teratomas, éretlen komponens nem azonosítható, a beteg ellenőrzése javasolt.3 havonta jelentkeznem kell az onkológián.Sajnos a panaszaim még mindig fent állnak bal oldali alhasi fájdalom, erős folyás mely ki csípi a bőrömet. Az lenne a kérdésem hogy pontosan mit jelent a szövettan eredménye és hogy ezek a panaszokat mi okozza mert elvileg az orvosom azt mondta ha megműtenek akkor el fog múlni sajnos nem múlt el.Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel:Tóth Andrásné

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelyi folyás témában

        A leírt szövettani leletben a dermoid nem igazolódik, jellemző elváltozás nem azonosítható. Sárgatest bevérzése látható a szövettani leletben. Panaszai miatt az esetleges gyulladás ismételt vizsgálatot tesz szükségessé.


        Kérdés: 2012. április 18., 09:35; Megválaszolva: 2012. április 19., 18:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: