• Császár után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/úr! 1999-ben és 2001-ben született gyermekem császármetszéssel, mindkettő után viszonylag gyorsan regenerálódtam.(bár az első után lett egy köldöksérvem)2009-ben ismét született egy gyermekem, természetesen császárral. Mindhárom metszés hosszanti, mert az első életmentő volt. Most azonban még mindig olyan nagy a hasam, mintha 4hónapos terhes lennék. Alacsony, vékony termetű nő vagyok, soha nem tornáztam, hogy megőrizzem az alakom. Azt szeretném tudni, hogy mi az oka annak, hogy a hasam megmaradt.Lehetséges-e, hogy valami műtéti oka van, esetleg valamit nem a helyére tettek vissza a hasüregben? Vagy egyszerűen a korom miatt már nem regenerálódik olyan könnyen a testem? A köldöksérvre mennyire jelentene veszélyt(nem fáj, én észre sem veszem, hogy van), ha elkezdenék hasizom tornákat végezni? Szeretném újra hordani a régi méretű ruháimat, amit most a pocakom miatt nem tudok. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Pétervári László válasza a megereszkedett hasfal témában

        Nem valószínű, hogy a műtét miatt nagyobb a hasa. A köldöksérv megítélése vizsgálattal lehetséges, sebészeti szakvizsgálat javasolt. A hasizom torna végzése ettől függ.


        Kérdés: 2012. április 16., 22:26; Megválaszolva: 2012. április 19., 18:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: