HPV oltás mellékhatása

Tisztel Doktor Úr/ Doktornő! 2 éve márciusban rákszűrés során HPV vírust találtak nálam, melyről a tipizálást követően kiderült, hogy 39-es és 51-es típusú. Kaptam immunerősítőt. fél évre rá a citológia és az ismételten elvégzett tipizálás is teljesen negatív volt. orvosom javasolta a HPV oltás beadását. Tavaly októberben kaptam meg az első adag Cervarix HPV elleni védőoltást. Minden rendben ment, csak helyi érzékenységet tapasztaltam. A második vakcina novemberben volt esedékes, Meg is kaptam, szintén a helyi érzékenységet tapasztaltam, azonban 2-3 napra rá izom, csont és izületi fájdalmak jelentkeztek a vállamban, alkaromban, könyökömben, ujjaimban, csuklómban, és néha a térdemben is. Ezek a fájdalmak nem állandóak, de naponta többször jelentkeznek. Korábban sosem tapasztaltam ilyet, egyértelműen az oltáshoz kötöm. A fájdalmak azóta is megvannak, talán kicsit ritkábban jelentkeznek. Háziorvosom elküldött ideggyógyászhoz a következő héten, többször voltam vérvételen is, de semmi eredmény. Viszont most lenne aktuális a 3. oltás. Nem igazán szeretném beadatni az előzőek ismeretében, mert attól tartok, hogy csak rosszabb lesz a helyzet, Ha nem adatom be, akkor azon felül, hogy nem alakul ki teljesen a beígért védettség más gond lehet? Ön szerint okozhatja ezt a tartós mellékhatást az oltás? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza HPV témában

Kedves kérdező! Leírt panaszához hasonlót oltással kapcsolatban nem ismerek. Nem tudom száz százalékig a második oltáshoz kötni egyértelműen.

Ha nem kapja meg a harmadik oltást, bizonyos védettsége azétr meg van. Azt hiszem legjobb az lenne, ha az oltóanyagot előállító cég szakemberével konzultálna, az elérhetőség az oltóanyag dobozán, ill. csomagolásán fel van tüntetve. A két oltás utáni védettség szintjéről is ők tudnak felvilágosítást adni.

Kérdés: 2012. április 14., 15:22; Megválaszolva: 2012. április 18., 22:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45