Mennyire komoly a gond?

Tisztelt DoktorÚR, DoktörNŐ! 14 éves korom óta menstruálok. Kezdetben nem volt rendszeres a ciklusom. Volt, h több hónapig is elmaradt, voltak menstruációs görcseim de nem elviselhetetlenek (de csak a vérzés első 2 napjában) . 16 Éves koromra magától rendeződött a ciklusom.17 évesen elmentem nőgyógyászhoz, mert fogamzásgátló tablettát szerettem volna kapni. Kaptam Lyndinette 20 fogamzásgátlót de nem vált be, mert pecsételő vérzésem (pirosas barnás) volt tőle egész hónapban. Így vissza mentem és írt egy erősebb gyógyszert Lyndinette 30. körülbelül egy évig szedtem a tablettát 2011 novemberében vettem be az utolsó szemet. Egy hónapon keresztül pecsételő vérzésem volt barnás, pirosas) . A decemberi hónap menstruációja ki is maradt. Január, Februárban megjött (amíg a tablettát szedtem nem voltak görcseim és az abba hagyása utáni január, február hónapban sem) . Azonban február 20 ika óta nincs menstruációm. Elmentem nőgyógyászhoz 1 héttel ez előtt, aki megállapította, h terhes nem vagyok. És, h a nyálkahártyám úgy néz ki mintha menstruáció előtt lennék. De még ma sem jött meg. Vett vért hormon teszt céljából.1 hét múlva lesznek meg az eredmények. Attól félek, h valami komoly bajom van. Nem tudok aludni vagy ha mégis rémálmaim vannak. Az érdekelne, h ez mennyire gyakori eset? Maga szerint nekem ez miatt nem lehet majd gyermekem? Vagy gyógyszerekkel ez kezelhető? Valamint ha örökéletemre hormon tablettákat kellene szednem az ki zárna a teherbe esést? (Az általános egészségi állapotom jó, nem szoktam felvázni, influenzás lenni, a hasam sem szokott fájni) Válaszát Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza fogamzásgátló témában

A vérzés zavar miatt a tablettát a megfelelő korábbi gyakorlat szerint szedje, ezt akkor is ha nem jön meg.

A terhesség kizárása az szükséges: teszt, nőgyógyászati vizsgálat, ultrahang.

Itt kiderül van-e egyéb oka a vérzés kimaradásának, vagy csak a gyógyszer további rendszeres szedése szükséges.

Kérdés: 2012. április 12., 12:18; Megválaszolva: 2012. április 13., 22:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45