HPV+P3-as cytológia - ez a kezelés elégséges a gyógyuláshoz?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Az éves rákszűrés alkalmával P3-as lett az eredményem és enyhe fokú HPV-t állapítottak meg, valamint reaktív sejtelváltozásokkal járó gyulladást. Visszamentem kezelőorvosomhoz, aki semmilyen gyógyszert nem írt. Azt mondta, igyak sok céklalevet és menjek vissza 3 hónap múlva controllra. Érdeklődnék, hogy ez a kezelés elégséges-e a gyógyuláshoz? Segítségét és válaszát előre is Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

A P3-as cytológia oka lehet gyulladás.emiatt gyógyszeres kezelés látszik célszerűnek, majd a cytológia ismétlése. HPV ismételt jelenléte esetén HPV tipizálása, milyen törzs van jelen, magas vagy alacsony kockázatú.

Kérdés: 2012. április 10., 10:37; Megválaszolva: 2012. április 12., 23:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Lehetek terhes?
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?