Candida ellen mit tegyek még?

Kb. egy éve küzdök visszatérő problémával. Candida-szerű betegségnek tűnik, ég, viszket és túrószerű-sárgás folyásom van kb. egy hétig. A nőgyógyászom mindig a Canesten Kombit javasolja, de nekem ez már nem tűnik megoldásnak. Rendszeresen járok nőgyógyászhoz, tünetmentes állapotban semmi elváltozást és problémát nem lát... Rendszeresen eszem a Grapefruitmag cseppeket, menstruáció végén használok Génia92 hüvelykúpot, így 3 hónapig tünetmentes voltam, de most megint kiújultak a tüneteim. Cukrot alig eszek, szénhidrátot minimálisan. Fogamzásgátlót szedek, még erre is gyanakszom. Újabban már a párommal óvszert is használunk emiatt... Mit próbáljak még ki? Mit javasol, mit csináljak? Borzasztóan idegesít és kellemetlen. Minden megoldásra nyitott vagyok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza hüvelygomba témában

Tablettás gyógyszeres kezelésre van szükség. A helyi kezelés nem kielégítő/ mint látszik/, rendelkezésre áll szájon át szedhető készítmény. Azt szakorvos tudja megmondani melyik gyógyszert.

Kérdés: 2012. április 09., 10:02; Megválaszolva: 2012. április 12., 22:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma