• E. Coli fertőzés megelőzése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor úr/Doktornő! 23 éves lány vagyok, már több ízben is kezeltek E. Coli fertőzéssel, de folyamatosan kiújul. Hiába változtattam életmódot, nem hordok tangát, mindennap Lactacyd Femina-t használok, továbbá Gynophilust (havonta egy egyhetes kúra) és vörösáfonya-tablettát (folyamatosan). Emellett Echinecea-cseppeket is szoktam szedni, megpróbálok sok folyadékot inni, fertőtlenítem a wc-ülőkét (és még emellett is letakarom). Az egy "bűnöm" a tampon, erről sajnos nem tudok "leszokni", tudom, hogy ártalmas, de legalább nem ormótlan és diszkrét, felhelyezés előtt nem csak kezet mosok, hanem fertőtlenítem is. Kipróbáltam az Ellen-t, nem éreztem változást, most az új O.B. tampont használom, ami elvileg segít fenntartani a hüvelyflóra egyensúlyát. Irrigálni nem szoktam, sajnos kollégistaként nem tudok leülni a zuhanyzóban elvégezni a műveletet, ráadásul minden orvos mást mond az irrigálás hasznosságáról. Fogamzásgátló tablettát szedek több mint egy éve, Lyndinette 20-at. Rémálmom az E. Coli, rendkívül fájdalmas, plusz az antibiotikum-kúra mindig újabb problémákat idéz elő. Az immunrendszerem sajnos nem a legerősebb, sokszor vagyok megfázva, nemrég gennyes foggyökeret találtak nálam, többször volt Candidám és refluxot diagnosztizáltak nálam, ami a felírt gyógyszer hatására sem javult. Úgy érzem, 23 évesen nem kellene ennyi problémával küzdenem, valószínűleg az egyetem okozta stressz is hozzájárul, de sajnos a szokásos módszereken túl (grapefruitmag-kivonat, Echinacea, Normaflore, sok zöldség-gyümölcs-folyadék, alvás, sport) már nem jut semmi eszembe. Most leginkább a nőgyógyászati problémámra szeretnék választ találni és megelőzni a továbbiakban az állandó fertőzéseket. Ehhez kérném az Ön segítségét. Köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a hüvelygyulladás témában

        E.Coli a normál bélflóra része, székletben megtalálható.Hüvelyváladék tenyésztésével kimutatható. Gyógyszeres kezeléssel rendezhető, de ehhez hatékony antibiotikum kezelésre van szükség. A leírt szerek a megelőzésben segítenek.


        Kérdés: 2012. április 02., 00:03; Megválaszolva: 2012. április 03., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: