• Menstruáció elmaradás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Én kb. 6 évig szedtem fogamzásgátló tablettát (Mercilon) és miután abbahagytam nem jött meg ez idő alatt eltelt már 9 hónap de minden vizsgálatom negatív(Ultrahang, citológia vérvétel) és terhes sem vagyok! A doki mondta, hogy felír egy gyógyszert amit 10 napig kell szednem és meghozza de azt is mondta, hogy nem biztos, hogy attól beállna ismét a havi vérzésem de nem igazán szeretnék már fogamzásgátlót szedni, mivel azóta jobban érzem magam jobb az étvágyam és nem vagyok folyton depressziós. Azt még szeretném elmondani, hogy a 6 év alatt kb fogytam kb 25 kg-ot 72kg-ról 47kg re, 167 cm vagyok)ez köszönhető az államvizsgának meg sok minden másnak, de mióta nem szedem a gyógyszert sikerült híznom 5 kg-ot. Cickafark teát is iszom mert mondták, hogy az jó ilyesmire kb 2 hete iszom. Nem tudom mi tévő legyek. Segítségét doktor Úrnak előre is köszönöm! További szép napot!

        Dr. Pétervári László válasza a menstruáció témában

        Fogamzásgátló tabletta szedése után gyakori jelenség a vérzés kimaradása.Ennek oka a peteérés hiánya, bevitt hormon.Ebben az esetben hormon gyógyszerek alkalmazásával fel lehet építeni a havi ciklust.Lehet azonban fogamzásgátló készítményt is tovább szedni, ezzel tünetileg megoldható.Ha védekezni szeretne, a nem kívánt terhességet megelőzni akkor fogamzásgátló szedése látszik célszerűnek, más készítmény mint eddig használt.


        Kérdés: 2012. március 29., 07:06; Megválaszolva: 2012. március 31., 23:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: